Blog

CPM

Communicatie verbeteren op het werk: het bestaansrecht van smalltalk en chitchat

22 juni 2021
Het lijkt een goed idee: altijd zo efficiënt mogelijk communiceren op het werk. Een datum prikken, de agenda vastleggen en er meteen alle betrokkenen bijhalen. Gedaan met elkaar te storen en iedereen kan zich degelijk voorbereiden. Wat een efficiënte communicatie zou dat zijn! Wat een tijdswinst zou dat betekenen!
CPM

Talent development, career coaching, training ... weet waarin u investeert

18 juni 2021
Talent development, career coaching, training ... what’s in a name? Toch is het onderscheid belangrijk. Want u wilt wel weten waar u zichzelf voor engageert of een medewerker voor inschrijft. Daarom leggen we hier het verschil even uit.
CPM

Jobcoaching: omdat hopen op een goede samenwerking niet volstaat

11 juni 2021
Nieuw talent aan boord halen en daarna maar hopen op het beste? Dat is zonde van de tijd en moeite die zowel de nieuwe medewerker als de collega’s en het bedrijf in de samenwerking hebben geïnvesteerd. Of twijfelen aan trouwe medewerkers omdat hun situatie verandert? Een veel betere vraag is waar ze het beste tot hun recht zouden komen. In beide gevallen is jobcoaching onmisbaar. Lees er alles over!
CPM

Een assessment schept vertrouwen over hoe een vacature wordt ingevuld

02 juni 2021
Vzw De Bolster doet al meer dan 15 jaar een beroep op CPM voor het rekruteren van nieuwe medewerkers. Vzw De Bolster is een voorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking en/of een niet-aangeboren hersenletsel. De vzw heeft er zijn missie van gemaakt om het leven van zijn cliënten te helpen vormgeven met ondersteuning waar nodig, met respect voor ieders levensverhaal en met oog voor ieders kwaliteiten.
CPM

Zo verhoogt strategische hrm continuïteit, efficiëntie en groei

26 april 2021
’t Is goed in ‘t eigen hart te kijken – het is de eerste regel van een gedicht van Alice Nahon van het eind van de vorige eeuw en toch past die regel onze tijd wonderwel. Ingrijpende gebeurtenissen zetten aan tot nadenken. Waar zijn we mee bezig? Waar willen we naartoe? En hoe gaan we daar geraken? U bent zeker geen uitzondering als u de strategie van uw onderneming in een nieuw corona-licht hebt gezien.

Samenwerken in team, tegen een nieuwe achtergrond

19 april 2021

De voorbije maanden hebben we soorten van achtergronden zien passeren tijdens videocalls. Het begon met levensechte huiselijke taferelen, dan waren het bloemen uit een of andere beeldenbank, stilaan zag je meer achtergronden met een corporate huisstijlsignatuur. Het is symbolisch voor de evolutie die we hebben doorgemaakt: eerst kreeg thuiswerk alle aandacht, stilaan schoof die aandacht terug naar het bedrijf, naar het besef dat we allemaal deel zijn van een organisatie, van een team. Die organisatie, dat team heeft een ongeziene flexibiliteit getoond. Nu is het zaak om daarvan te behouden wat wenselijk is en nieuwe afspraken te maken over wat ons als team bij elkaar houdt.


Schrijf u vandaag in op onze blog en ontvang 1x per maand onze laatste blogposts in uw mailbox !