Onze website www.cpm-hrm.be gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren, in overeenstemming met ons privacybeleid. Klik hier voor meer informatie over cookies en de doeleinden waarvoor ze gebruikt worden op deze website. ×

Blog

Over assertiviteit en aanpassingsvermogen, karnemelk en kroketten...

08 januari 2018
Op 30 november organiseerden CPM Nederland en CPM België voor hun relaties een mini symposium over ‘Omgaan met interculturele verschillen in organisaties’. Een onderwerp dat volgens expert-spreker Dr. Peter Prud’homme van Reine behoorlijk onderschat wordt. We denken alles rondom culturele diversiteit wel te snappen. Peter, sprekend vanuit zijn ervaring als onderzoeker, publicist en trainer/coach op dit gebied, liet in zijn inleiding situaties zien, waaruit blijkt dat ‘omgaan met interculturele diversiteit’ geen sinecure is. Zijn voorbeelden leidden tot hilarische herkenning; soms ook tot een beetje schaamtevolle verzuchtingen: ‘ach ja, zo doen wij ook…’

Als het Industry 4.0 is, dan is het ook HRM 4.0

08 december 2017
Stel je een werfleider voor van een bouwbedrijf in de nabije toekomst. Om een bouwproject te voltooien, beschikt onze werfleider in het jaar 2030 over 4 mobiele 3D-printers, die op het internet zijn aangesloten, en een mobiel team van onderhoudstechnici en experts op het gebied van 3D-printen. Het is aan de werfleider om dit hybride team te voorzien van goed management. De taak van deze werfleider is 24 uur per dag/7 dagen per week. De mobiele printers kunnen immers de klok rond werken, ook 's nachts en tijdens het weekend, wat betekent dat de opvolging en de controle ook moeten worden uitgebreid. Aan de andere kant, eenmaal dat de printers zijn ingesteld, is het werk beperkt tot het opvolgen van de voortgang en alert blijven op eventuele storingen. Het werk vereist dus korte perioden van inspanning en concentratie, gevolgd door lange periodes van een lagere werkintensiteit. Dit vereist een nieuwe definitie van de functie van de sitemanager en nieuwe arbeidsovereenkomsten (contracten).

CPM krijgt RSS-kwaliteitslabel van Federgon

23 november 2017
RSS-kwaliteitslabel voor CPM
Federgon labelt met het RSS-kwaliteitslabel CPM als hr-partner met focus op duurzame relaties met klant-bedrijven en kandidaten.

Omgaan met interculturele verschillen in organisaties

24 oktober 2017
De wereld wordt kleiner, grenzen lijken te vervagen. Internationalisering wordt in veel organisaties van groter belang. De samenwerking met een buitenlandse moeder-, zuster- of dochterorganisatie wordt bijvoorbeeld geïntensiveerd.
Maar ook zonder ‘internationale familie’ krijgen ondernemingen te maken met een grotere diversiteit in hun personeelsbestanden dus andere culturele achtergronden, andere normen, waarden en communicatie .
CPM

Human Resources Management: hoe bereik je resultaat?

28 juni 2017
Human Resources Management is cruciaal voor het succes van een bedrijf. Als de werknemers zich goed behandeld voelen, zullen ze vanzelf gemotiveerd zijn om er hun beste beentje voor te zetten. Maar welke factoren zijn doorslaggevend voor een vlotte HRM? We geven je alvast enkele aandachtspunten mee.
Executive Search

CFR Global Executive Search

07 juni 2017
Ervaringen delen is ervaringen vermenigvuldigen
Donderdag 27 april, de wekker staat op 5:35 AM. Vandaag ontmoeten 36 collega’s uit de executive search elkaar in het Hyatt Regency Paris Charles de Gaulle. Uit 21 landen komen ze daar naartoe gereisd. Allemaal vinden we het belangrijk dat we elkaar regelmatig ontmoeten, kort en krachtig. Want we zijn allemaal lid van één grote familie: CFR Global Executive Search. En familiebanden wil je onderhouden.
 

Schrijf u vandaag in op onze blog en ontvang 1x per maand onze laatste blogposts in uw mailbox !