Onze website www.cpm-hrm.be gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren, in overeenstemming met ons privacybeleid. Klik hier voor meer informatie over cookies en de doeleinden waarvoor ze gebruikt worden op deze website. ×

Blog

RSS, het kwaliteitslabel van Federgon

21 november 2018
CPM ambassadeur Federgon RSS-kwaliteitslabel

Federgon plakt op kwaliteit, transparantie, deontologie en privacy in hr-begeleiding het RSS-kwaliteitslabel. CPM, uw hr-partner, is de trotse drager en ambassadeur van dat label.
 

Assessordag CPM-klanten krijgen een dag de bril van de assessor opgezet

21 november 2018

Assessordag
CPM-klanten krijgen een dag de bril van de assessor opgezet

Kristel Sijmens, Hanne Wuidart, Sarah Bols
 
Vrijdag 21 september organiseerde CPM in zijn kantoor in Melle een Assessordag, waarmee bedoeld wordt een dag met klanten over het concept ‘assessment’. Sarah Bols: “Voor ons was dit de eerste Assessordag, maar het idee komt van de CPM-collega’s in Nederland en is daar ook al uitgetest. Ik was er gaan luisteren en was verrast over de vragen die klanten hebben. Blijkt dat ze over assessments nog met heel veel vragen zitten, meer dan wij ons soms realiseren. Daarom dat we hebben beslist ook bij ons een Assessordag te organiseren, om zo de eventuele gaten in de communicatie en samenwerking tussen klant en assessor te kunnen dichten.”
 

De leider, het passe-partout voorbij

21 november 2018

Leiderschap, the next step

Valt er nog wat te zeggen over leiderschap? Zeker wel. Veel analyses en inzichten gaan over hét leiderschap en over dé leider. Maar de ene leidersrol is natuurlijk de andere niet. De algemene inzichten over leiderschap dienen ook nog te worden gewogen aan de concrete job en dat wordt weleens vergeten. Delegeren bijvoorbeeld, weegt niet voor elke leidinggevende even zwaar. Hetzelfde voor ‘schakelt creativiteit in’, ‘is goed georganiseerd’, ‘is zichtbaar aanwezig’ ..., het is niet allemaal in elke leidersrol van even groot belang. Er is dus nood aan “leiderschap, the next step” en CPM zette die stap: het werkte een leiderschapstraject uit dat de competenties die algemeen worden aangenomen als zijnde essentieel voor een leider, weegt in functie van de concrete rol van de leider in kwestie. Op elke plaats díe specifieke leider die dáár nodig is, dat is de uitdaging en daarvoor is er nu dus een traject uitgewerkt, een met een hoge betrokkenheid van zowel het management als de deelnemer.

Leiderschap meten? Dan liever de fijne borstel.

31 mei 2018
Ook al lukt het mensen zelden om 100% objectief te zijn, objectiviteit is toch een nobel streefdoel, ook in hrm. Tuurlijk, een selectie van toekomstige leiders gebaseerd op ervaring en/of een gevoelige dikke teen of buik kan achteraf een succes blijken te zijn. Kán. Maar soms wil je zekerder zijn dan dat.

Lean - Alles kan beter

26 april 2018
Karolien Hulsbosch, algemeen directeur van Zonnehoeve Production in Eke, kwam die donderdagavond op uitnodiging van CPM en Veltion vertellen hoe het maatwerkbedrijf met de Lean-aanpak een stevige positieve ommezwaai heeft weten te realiseren. De aanwezige managers uit ‘klassieke’ bedrijven wisten meteen: elk excuus om niet te gaan voor ‘alles kan beter’ is van de tafel geveegd..
 
 
 
 

CPM snelle schakel bij Baloise

26 april 2018
Verzekeringsmaatschappij Baloise Insurance wilde zijn aandeel ‘jong human capital met potentieel’ verhogen. Het zette daarvoor een heuse employer branding-campagne op. Een heel deel daarvan zou Baloise zelf invullen, maar niet alles. Dan heb je een partner nodig die snel kan schakelen. CPM bood graag de professionele ondersteuning en de extra expertise
 
 

Schrijf u vandaag in op onze blog en ontvang 1x per maand onze laatste blogposts in uw mailbox !