Blog

HRM vaart wel op het kompas van betrokkenheid

25 november 2020
Hoe belangrijk werknemersbetrokkenheid is, merk je het beste als jij de klant bent, of treffender nog, de patiënt. Want of het nu gaat over koffie of over je gezondheid, rigide, anoniem, routineus behandeld worden is een killer. Wat een service waard is, is recht evenredig aan de betrokkenheid van wie “serveert”. Zonder betrokkenheid bij de job geen liefde voor de job. En dus geen lekkere koffie.

CPM bedankt kandidaten voor hun feedback

28 oktober 2020
Wie bij CPM aan een assessment deelneemt, krijgt het verzoek om via een online survey het verloop van dat assessment te evalueren. We weten allemaal hoe kort de dagen kunnen zijn en hoe lang de lijst van dingen om te doen, dus vinden wij het allesbehalve vanzelfsprekend dat mensen voor die evaluatie de tijd nemen. Daarom willen we nog eens duidelijk zeggen: wij appreciëren die feedback ten zeerste!

Organisatieontwikkeling IFTech: wel structuur, geen hiërarchie

28 oktober 2020
IFTech is een hoogtechnologisch bedrijf, specialist in geothermische energie-installaties. IFTech is een klein team voor grote klanten: DEME, groep Van Roey, AGC ...  Hier werken veertien technisch straffe koppen, voornamelijk ingenieurs. Directeur van IFTech is Raf Schildermans. Op een bepaald moment, in de eerste groeifase na de opstart, was Raf zowel de Algemeen, de Sales als de Operationele Directeur van IFTech en had hij elf mensen in dienst. We zouden kunnen spreken van een vlakke structuur, maar eigenlijk was het eerder geen structuur: iedereen deed projecten. De organisatie van IFTech leek zich vooral organisch te realiseren en was eerder een bottleneck dan een basis voor verdere groei.
PinSight | Careerfit

Een goede sfeer op het werk, daar is werk aan

18 oktober 2020
Hoe zorg je ervoor dat de mensen op je werkvloer gelukkig zijn? Uiteindelijk is het dat waar het bij HRM om te doen is. Want wanneer mensen aan elkaar vragen ‘Hoe is het op het werk?’, verwachten ze geen functieomschrijving of uurrooster, ze verwachten antwoorden als: ‘Goed’, ‘Plezant’, ‘Toffe collega’s’. Ze willen weten of iemand gelukkig is. Een goede sfeer op het werk is belangrijk, maar er is ook werk aan.

Talent management ondersteund door technologie = gelukkigere medewerkers

05 oktober 2020
Human resources en talent management zijn lang het domein geweest van het buikgevoel. Het binaire stelsel van nullen en eentjes waar computers op draaien, dat leek ons, mensen, moeilijk te verzoenen met ‘human’ en ‘talent’. Want mensen zijn geen machines. En toch. Machines maken mensen wel degelijk gelukkiger. In veel domeinen stellen we dat niet eens in vraag: bankzaken regelen, playlists opstellen, contacten onderhouden ... we zeggen: “dank u, technologie”! Maar op het vlak van talent management moet de inzet van technologie precies nog altijd worden verantwoord. We doen dat graag.
 
CPM

CPM Antwerpen is verhuisd

08 september 2020
CPM Antwerpen kon 1 juli zijn intrek nemen in deze heerlijke kantoor-villa aan de Prins Boudewijnlaan in Kontich.

Schrijf u vandaag in op onze blog en ontvang 1x per maand onze laatste blogposts in uw mailbox !