Blog

CPM

Zo verhoogt strategische hrm continuïteit, efficiëntie en groei

26 april 2021
’t Is goed in ‘t eigen hart te kijken – het is de eerste regel van een gedicht van Alice Nahon van het eind van de vorige eeuw en toch past die regel onze tijd wonderwel. Ingrijpende gebeurtenissen zetten aan tot nadenken. Waar zijn we mee bezig? Waar willen we naartoe? En hoe gaan we daar geraken? U bent zeker geen uitzondering als u de strategie van uw onderneming in een nieuw corona-licht hebt gezien.

Samenwerken in team, tegen een nieuwe achtergrond

19 april 2021

De voorbije maanden hebben we soorten van achtergronden zien passeren tijdens videocalls. Het begon met levensechte huiselijke taferelen, dan waren het bloemen uit een of andere beeldenbank, stilaan zag je meer achtergronden met een corporate huisstijlsignatuur. Het is symbolisch voor de evolutie die we hebben doorgemaakt: eerst kreeg thuiswerk alle aandacht, stilaan schoof die aandacht terug naar het bedrijf, naar het besef dat we allemaal deel zijn van een organisatie, van een team. Die organisatie, dat team heeft een ongeziene flexibiliteit getoond. Nu is het zaak om daarvan te behouden wat wenselijk is en nieuwe afspraken te maken over wat ons als team bij elkaar houdt.

Executive search: (hoe) beïnvloedt covid het profiel van C-levels?

31 maart 2021

Chief Executive Officer, Chief Financial Officer, Chief Operational Officer ... de Chief-levels of C-levels in ondernemingen hebben werk te doen. Aan evoluties die al een tijd aan de gang waren, heeft de pandemie een flinke push gegeven. Een push vooruit voor de ene sector, een stomp in de maag voor de andere. Beide hebben voor 2021 en volgende jaren structureel en strategisch werk op de plank. Daarvoor wil je op C-level zeker de juiste mensen hebben zitten.

PinSight

Wat vindt JCDecaux van Pinsight? Getuigenissen van Nathalie Baert en Nicolas De Laet

31 maart 2021

JCDecaux maakt gebruik van de assessmenttool Pinsight voor de aanwerving van salesprofielen.

Naar deze kenmerken moet u op zoek in een recruitmentbureau

17 maart 2021
Wat zo fijn is aan plannen maken, is dat ze mogen beginnen met dromen. Het is perfect oké om in de showroom bij een autodealer even achter het stuur van een sportieve tweezitter te schuiven, goed wetende dat u finaal een degelijke, praktische gezinswagen nodig hebt. Dromen mag, als het moment maar komt waarop u denkt: “en nu serieus”. Zo is het ook met rekruteren. U mag dromen, maar als het recruitmentbureau erbij komt, daar begint “en nu serieus”. Uw ideale recruitmentbureau is vooral een serieuze partner die met oplossingen komt.

Parcifal Van Gucht, bedrijfspsycholoog in opleiding

11 maart 2021
Parcifal Van Gucht zit in zijn tweede master bedrijfspsychologie. Als deel van zijn opleiding loopt Parcifal stage bij Resolved/ CPM, sinds september 2020 nog tot maart 2021. Dat wij iemand van de volgende lichting in eigen huis hebben (virtueel uiteraard), leek ons een unieke kans om bij de bedrijfspsycholoog van morgen vandaag al te polsen naar plannen en verwachtingen. Ook al kan Parcifal uiteraard niet voor heel zijn generatie spreken, het levert een interessante sneakpreview op.

Schrijf u vandaag in op onze blog en ontvang 1x per maand onze laatste blogposts in uw mailbox !