Blog

Van work-life balans naar work-life integration: waarom het belangrijk is

29 november 2022
In je organisatie is het menselijk kapitaal een belangrijk fundament. Een constante factor die de radertjes doet draaien en je bedrijf dus laat groeien. Daarom wint welzijn op de werkvloer steeds meer aan belang. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. In dat welzijnsgegeven is er veel aandacht voor work-life balans, maar de laatste jaren evolueren we steeds meer naar work-life integration. Waarom dat zo is en hoe je het als bedrijf aanpakt? Dat lees je hier.
 

Reskilling: maak intrinsieke kennis extrinsiek

03 november 2022
Stap 0 van het leerproces: maak intrinsieke kennis extrinsiek
Hoe onthalen we mensen op de arbeidsmarkt, op een nieuwe job, in een nieuw project, als ze nieuwe verantwoordelijkheden krijgen? Kregen ze wel duidelijk gemaakt wat er precies van hen wordt verwacht? Wat de taak precies inhoudt? Niet uitgaand van wat we denken dat iedereen wel weet, maar echt from scratch? Intrinsieke kennis extrinsiek maken zou altijd het begin moeten zijn. En we weten allemaal: een goed begin is al half gewonnen.
 

Quiet quitting: (g)een probleem?

11 oktober 2022
Stipt 17 uur. Laptops gaan dicht. Werktelefoons worden uitgeschakeld. En mailboxen onherroepelijk afgesloten. Geen haar op het hoofd dat eraan denkt om diezelfde avond of in het weekend nog een extra inspanning te leveren. Is het een scène uit A living nightmare for every employer, of is quiet quitting gewoon een onschuldige en zelfs gunstige trend onder jonge professionals? Als reactie op de almaar stijgende burn-outcijfers? Of een gevolg van te weinig appreciatie of compensatie door de baas? En hoe ga je er als werkgever mee om? In deze blog gaan we er dieper op in.

We kunnen de zorg sterker maken

06 juni 2022
Twee jaar geleden zijn we beginnen te klappen voor de zorg en net hadden we nog de Week van de Zorg. Dat applaus is stilgevallen en de week is voorbij, maar de zorg- en verpleegkundigen blijven doorgaan. Omdat zij geen tijd hebben om zich te buigen over de toekomst van de zorg, moeten anderen dat des te meer doen. Onze zorgsector sterk genoeg maken voor wat komen gaat, dat moet nu gebeuren.
 

Als training en coaching nu eens nog impactvoller zouden zijn

13 mei 2022
Het is echt niet omdat CPM sinds kort deel uitmaakt van de ITZU-groep dat wij u in deze newsletter Focus Forum van ITZU Training voorstellen. Wel omdat wij danig enthousiast waren toen wij ermee kennismaakten. Met Focus Forum wist ITZU Training immers een gestructureerde dialoogvorm te ontwikkelen die gelijk welk training- of coachingtraject daarna veel impactvoller laat zijn. Dat komt omdat Focus Forum alle betrokkenen vanaf dag nul mee in het bad trekt. Het doet dat door hen te horen, te enthousiasmeren en te engageren. En ja, we zijn ook wel fan van Focus Forum vanwege de werkvormen: ze zijn echt plezant om te doen! Ook Focus Forum ontdekken? Gewoon verder lezen.

 
CPM

De arbeidsmarkt is zoals de huizenmarkt: krap

29 april 2022
Je kan óf meegaan in het opbod, óf het anders aanpakken.
Het gaat hard op de huizenmarkt, dat lezen we overal. Te weinig huizen, te veel kooplustigen. Op de arbeidsmarkt zien we iets gelijkaardigs gebeuren. Ook de arbeidsmarkt is een vrije markt. Ook daar spelen vraag en aanbod. En omdat er meer vacatures zijn dan kandidaten, zijn kandidaten volgens de economische logica ‘duur’. Maar wat is ‘duur’? Wat betekent het dat kandidaten tegenwoordig hun vel duur verkopen?

Schrijf u vandaag in op onze blog en ontvang 1x per maand onze laatste blogposts in uw mailbox !