Blog

Rekruteren in tijden van millennials, zo doe je dat

04 februari 2021
Millennials is de term die we hebben bedacht voor mensen die geboren zijn na 1980. Zij zijn vandaag tussen de 20 en 40 jaar oud, zij bevolken dus een flink deel van de arbeidsmarkt. Of u nu zelf wel of niet een millennial bent, hoe zorgt u ervoor dat zij voor uw onderneming kiezen? Door uzelf te blijven, door elkaar te begrijpen en door connectie te maken met wat mensen belangrijk vinden.
 

Competentietest: doen of niet doen?

25 januari 2021
Het zou kunnen dat u naar aanleiding van een vacature een cv met motivatiebrief binnenkrijgt waarvan u denkt: klopt helemaal! Die zoeken we! Is een competentietest dan nog nodig? Zonder beginnen onderneming en medewerker toch vooral blind aan hun journey. Want meten is weten, weten is nodig om onderbouwd beslissingen te nemen en onderbouwde beslissingen maken een succesvolle toekomst. Dus ja, toch maar doen die test! Maar dan wel een goeie.

Sustainability, ook op het vlak van hr natuurlijk

07 januari 2021
Krapte is de stok achter de deur van duurzaamheid, of erger: schaarste. Als er ergens een tekort van dreigt, zijn we meer gemotiveerd er zuinig mee om te springen. Dat geldt voor energie en grondstoffen, maar hoe zit het met mensen? Ook arbeidskrapte is een tekort. Dus zou het maar logisch zijn dat we talent zien als iets om heel bewust en zorgzaam mee om te gaan. 
CPM

Wat is een goed assessment? Doe de assessmenttest.

09 december 2020
Wat is een goed assessment? Een goed assessment maakt zowel de opdrachtgever als de kandidaat wijzer. Opdrachtgever én kandidaat krijgen zicht op de ‘fit’ voor de functie of promotie. Op minder zou een assessment niet mogen mikken. Een goed assessment is een (her)lanceermoment voor beide partijen. Het is een begin, geen einde.
 

Resolved voegt “welbevinden” toe aan constraint based scheduling

08 december 2020
Het juiste talent op de juiste plaats krijgen, is één uitdaging; dat talent daar houden, liefst gelukkig en gemotiveerd, is een nog grotere uitdaging. Dat een factor als welbevinden nog maar zelden werd meegenomen in het maken van dienstroosters, was niet zozeer een kwestie van niet willen, maar eerder een economische kwestie. Het rooster met klassieke parameters manueel oplossen is op zich al een tijdrovende bezigheid.
CPM

HRM blijft HRM, ook als mensen thuiswerken

07 december 2020
Als we op afstand vriendschappen kunnen onderhouden, dan een goede samenwerking ook. Als we kunnen tele-leven, dan kunnen we ook tele-werken. Het is een mooi uitgangspunt voor als er issues rijzen rond mensen aansturen en leidinggeven in tijden van telewerk. Oké, de klassieke koffiehoek, de wandelgangen, ‘mijn deur staat altijd open’... het zal er anders uitzien. Maar dat is meer een kwestie van vorm dan van inhoud. HRM zal blijven rekruteren, motiveren, evalueren, communiceren enz., thuiswerk of niet.

Schrijf u vandaag in op onze blog en ontvang 1x per maand onze laatste blogposts in uw mailbox !