Hoe je selectieprocedure versnellen en objectiveren?

06 februari 2020

Een aanwervingsproces heeft altijd twee kanten: de onderneming en de kandidaten. En voor beiden is het een belangrijk moment, waarvan beiden hopen dat het zo optimaal mogelijk mag verlopen. Daar zet CPM heel graag zijn schouders onder. Sinds kort doen we dat met het nieuwste ondersteunende platform voor recruiters:  RQRY (zeg: requiry). 

Voordeel 1: Selectieprocedure op basis van scherp profiel

De ideale kandidaat heeft het juiste diploma, enkele jaren relevante ervaring, beheerst meerdere talen, is een teamplayer, werkt zelfstandig, staat open voor uitdagingen, is passioneel over de job, leergierig, communicatief enz ... Vraag een onderneming wat voor iemand ze zoeken, en je krijgt een heuse verlanglijst. En vraag drie mensen wat ze precies bedoelen met ‘communicatief’ of wat ze verstaan onder ‘teamplayer’ en je krijgt drie interpretaties. In RQRY kun je voor je selectieprocedure niet anders dan vertrekken van een duidelijk,  vooraf goed doorgesproken profiel.

Als het profiel een mand met ballen is ...

Christine Van Velthoven: “Ik gebruik graag de mand met ballen als metafoor voor het profiel van een vacature. Laat over eenzelfde vacature verschillende mensen het profiel/de mand samenstellen en geen twee manden zullen gelijk zijn. Qua aantallen, grootte en kleuren zullen de ballencombinaties verschillen. En bij velen zullen er zelfs meer ballen zijn dan er in de mand passen. Als er al geen duidelijkheid en overeenkomst is over de mand/het profiel, hoe zou je dan willen dat de mand/het profiel naar wens ingevuld geraakt? RQRY pusht zijn gebruikers om te komen tot één profiel/mand, met duidelijk gedefinieerd: zoveel ballen van die kleur en die grootte is wat we willen. Personeel aanwerven gebeurt gewoon veel efficiënter.”

Voordeel 2: je aanwervingsprocedure versnellen

Kort op de bal spelen is nog een andere plus van RQRY. Om te beginnen krijgt de kandidaat heel kort na het opsturen van cv en motivatie wel of niet een uitnodiging voor een interview. En na het interview krijgt hij of zij ook veel sneller – zo goed als meteen - uitsluitsel over het al dan niet weerhouden zijn. Dat kan omdat RQRY een online, digitale tool is, wat maakt dat de recruiter in realtime, tijdens het interview, op zijn tablet, op een gebruiksvriendelijke interface feedback kan ingeven.

Christine Van Velthoven: “Snelheid van antwoord is belangrijker dan ooit. Want talent is schaars, de beste kandidaten zijn gegeerd. Snel een beslissing kunnen nemen, kan het verschil maken tussen de kandidaat binnenhalen of hem missen.”

U wil personeel aanwerven op een snelle en objectieve manier? Laat CPM u RQRY introduceren.

Lees hier hoe VZW De Foyer de voordelen van RQRY al ontdekte.

Deel dit artikel

Schrijf u vandaag in op onze blog en ontvang 1x per maand onze laatste blogposts in uw mailbox !