Het belang van mensen kan niet worden overschat

26 april 2017

Schoon volk op het Commanity-event in het Businesscenter aan de Zebrastraat voor een namiddag vol frisse ideeën over sales en marketing (vrijdag, 24 maart 2017). En wat hebben we onthouden? It’s all about people. It’s all about sales. 

We zijn allemaal mensen en we (ver)kopen allemaal iets

Succesvolle ondernemingen zijn ondernemingen continu in verandering. En aangezien de mens voor een onderneming is wat water is voor de mens - levensnoodzakelijk én het hoofdbestanddeel -, is ook de werkende mens voortdurend onderhevig aan verandering. Een van die veranderende inzichten is dat we allemaal, welke rol we ook spelen in een organisatie, met sales bezig zijn.

Industry 4.0, all about people

Neem nu de evolutie die we Industry 4.0 noemen. Dingen aan- en verkopen is lang niet meer exclusief de taak van het sales-departement. We zijn allemaal van iets klant en van iets anders leverancier. En het is een publiek geheim dat in dat 360° sales-verhaal emotie, dé menselijke eigenschap bij uitstek, een almaar grotere rol speelt. It’s all about people.

Sollicitanten zijn ook klanten

Neem nu rekrutering. Je sollicitant is meer dan een kandidaat. Elke sollicitant is ook een (potentiële) klant, dat kan HR maar beter niet vergeten. Want zelfs als iemand de job niet krijgt, wil je wel dat hij/zij het nog altijd een aantrekkelijk idee vindt om klant van je onderneming te zijn of te worden. Dus is ook je HR-team bezig met sales. It’s all about sales.

Alleen mensen zetten strategie om in resultaat

Neem nu strategie. Wie enkel naar zijn verkoop- en winstcijfers kijkt, is niet bezig met strategie, slechts met het effect daarvan. Zoek je van strategie het begin, dan kijk je best naar je mensen. Zij zijn jouw middelen om je strategie (waar) te maken. Voor een ondernemer is dé uitdaging de afstand tussen strategie en mensen zo klein mogelijk houden. It’s all about people.
 
Mensen zijn het begin, cijfers zijn het einde en alles daartussen is sales, dat op zijn beurt ook weer helemaal om mensen draait natuurlijk.
 

Deel dit artikel

Schrijf u vandaag in op onze blog en ontvang 1x per maand onze laatste blogposts in uw mailbox !