Merel meet online haar potentieel

11 maart 2021

Pinsight® is geen veredelde videosessie

Merel: “Ik had eerder al assessments gedaan in het kader van een sollicitatie. In coronatijden moeten die online, maar deze Pinsight® is het toch anders. Dit is duidelijk geen klassiek assessment dat door omstandigheden online moet. Dit is een webbased assessment op een apart platform en dat is toch een heel andere ervaring.”

De voorbereiding is een plus

Merel: “Nog een verschil én een voordeel aan Pinsight® is de voorbereiding. Bij de klassieke assessments die ik deed, wist ik niet wat er op me afkwam tot ik eraan begon. Hier was dat heel anders. Ik kreeg duidelijke informatie vooraf en kon het platform en de documenten op voorhand verkennen. Als deelnemer heb je dus de tijd om je voor te bereiden. Je kan zelf kiezen wanneer je klaar bent voor de eigenlijke test.”

Het was net echt

Merel: “De eigenlijke test was heel “echt”, alsof je werkelijk in de job zit. Bij mij zorgde dat wel voor enige druk. Je ziet de tijd ook wegtikken, dat was best spannend.”

Elke pas afgestudeerde zou een Pinsight®-assessment moeten kunnen doen

Merel: “Eigenlijk hoefde stress niet, want in mijn geval was dit een fictief assessment, in die zin dat dit niet kaderde in een reële sollicitatie. Dat was een luxesituatie. Eigenlijk zou iedereen die zijn weg op de arbeidsmarkt nog zoekt zoiets moeten kunnen doen. Niet alleen om de stress van de eerste keer achter de rug te hebben tegen dat het er echt toe doet, maar vooral ook omdat jezelf inschatten toch moeilijk blijft. Zelfs met een diploma op zak komt een mens toch redelijk onvoorbereid op de arbeidsmarkt.”

Pinsight® geeft je zicht op potentieel en werkpunten

Merel: “Het volledige Pinsight®-rapport is mij mondeling toegelicht. Ik heb daar interessante informatie uitgehaald, over mijn potentieel en over waar ik nog op moet werken. Het is evident dat zo’n assessment belangrijk is voor de werkgever-opdrachtgever, maar ook als kandidaat heb je er veel aan.”

Advies aan andere deelnemers aan Pinsight®

Merel: “Achteraf denk ik: ik had eigenlijk beter kunnen doen. Maar dat ligt aan mij en de situatie op het moment van het assessment. Doordat ik met een sollicitatie en een nieuwe job bezig was, was ik niet 100% gefocust op het assessment.  Mijn advies aan deelnemers is dan ook: bereid je goed voor en daarna, houd je focus, gewoon jezelf zijn en het komt allemaal goed.”

Deel dit artikel

Schrijf u vandaag in op onze blog en ontvang 1x per maand onze laatste blogposts in uw mailbox !