Blog

We kunnen de zorg sterker maken

06 juni 2022
Twee jaar geleden zijn we beginnen te klappen voor de zorg en net hadden we nog de Week van de Zorg. Dat applaus is stilgevallen en de week is voorbij, maar de zorg- en verpleegkundigen blijven doorgaan. Omdat zij geen tijd hebben om zich te buigen over de toekomst van de zorg, moeten anderen dat des te meer doen. Onze zorgsector sterk genoeg maken voor wat komen gaat, dat moet nu gebeuren.
 

Als training en coaching nu eens nog impactvoller zouden zijn

13 mei 2022
Het is echt niet omdat CPM sinds kort deel uitmaakt van de ITZU-groep dat wij u in deze newsletter Focus Forum van ITZU Training voorstellen. Wel omdat wij danig enthousiast waren toen wij ermee kennismaakten. Met Focus Forum wist ITZU Training immers een gestructureerde dialoogvorm te ontwikkelen die gelijk welk training- of coachingtraject daarna veel impactvoller laat zijn. Dat komt omdat Focus Forum alle betrokkenen vanaf dag nul mee in het bad trekt. Het doet dat door hen te horen, te enthousiasmeren en te engageren. En ja, we zijn ook wel fan van Focus Forum vanwege de werkvormen: ze zijn echt plezant om te doen! Ook Focus Forum ontdekken? Gewoon verder lezen.

 
CPM

De arbeidsmarkt is zoals de huizenmarkt: krap

29 april 2022
Je kan óf meegaan in het opbod, óf het anders aanpakken.
Het gaat hard op de huizenmarkt, dat lezen we overal. Te weinig huizen, te veel kooplustigen. Op de arbeidsmarkt zien we iets gelijkaardigs gebeuren. Ook de arbeidsmarkt is een vrije markt. Ook daar spelen vraag en aanbod. En omdat er meer vacatures zijn dan kandidaten, zijn kandidaten volgens de economische logica ‘duur’. Maar wat is ‘duur’? Wat betekent het dat kandidaten tegenwoordig hun vel duur verkopen?

Talentmanagement zelf organiseren of uitbesteden?

25 maart 2022
Niemand kan ertegen zijn dat talent goed wordt (be)geleid. Maar wie neemt die complexe taak op zich? Lees hier meer over talentmanagement en hoe u het aanpakt.

Succesvol samenwerken: de ideale werkvorm zet mensen centraal

21 maart 2022
Onze manier van samenwerken evolueert voortdurend, maar toch blijft veel hetzelfde. Welke werkvorm u ook verkiest, uw mensen staan centraal. Lees meer.

Maak kennis met Lola, hulpmiddel bij loopbaankeuzes

14 maart 2022
De juiste job kiezen is belangrijk. Professor Filip De Fruyt, een van de ‘vaders’ van Lola, legt uit wat deze tool precies omvat en wat de voordelen zijn.

Schrijf u vandaag in op onze blog en ontvang 1x per maand onze laatste blogposts in uw mailbox !