Development center

In een development center wordt voor de deelnemer een leercontext gecreëerd met als doel eigen sterkten en ontwikkelpunten in kaart te brengen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een geïntegreerde set van tools.

Een eerste, belangrijk onderdeel zijn de simulatieoefeningen. De deelnemer krijgt een dossier aangeboden met een gesimuleerde bedrijfscontext, de eigen rol en een specifieke opdracht. De setting is zo gekozen dat die de relevante competenties meet. De consultant begeleidt de deelnemer na de oefening naar het krijgen van een beter inzicht in eigen sterkten en ontwikkelpunten. 


Een tweede deel omvat vragenlijsten en cognitief analytische tests waarvan de resultaten met de deelnemer worden besproken tijdens een interview.
 
Dat interview is het derde onderdeel. Het is een ontwikkelingsgericht interview waarin de CPM-consulent tot de integratie komt van de verschillende observaties. Op dat moment wordt ook de link gelegd naar het functioneren in de huidige job en er wordt geëvalueerd waar zich de prioritaire ontwikkelnoden situeren. Daarbij wordt met motivatie, ambities en leerstijl rekening gehouden. Van daaruit wordt een aanzet gegeven tot een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). 


Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) is een op maat uitgewerkt ontwikkelings- of leerplan ter ondersteuning van de persoonlijke ontwikkeling. In dergelijk plan worden een aantal doelen en daarbij passende leeractiviteiten uitgewerkt. Die doelen en activiteiten passen uiteraard bij de persoon en zijn/haar ambities en ook bij de strategie en de mogelijkheden van de organisatie.

U wil uw medewerkers begeleiden waar en hoe ze kunnen evolueren?

CONTACTEER ONS

Schrijf u vandaag in op onze blog en ontvang 1x per maand onze laatste blogposts in uw mailbox !