//]]>

Betafence kiest voor wereldwijde HR-objectivering

Betafence kiest voor wereldwijde HR-objectivering
Betafence heeft zijn roots in Bekaert Fencing en groeit wereldwijd via acquisities van kleinere plants die actief zijn in fysieke beveiliging, van high risk entiteiten tot particuliere terreinen. Steven op ’t Roodt, Group HR Manager Betafence: “Doordat de basis waarop wij bouwen verscheiden en verspreid is, hebben wij nood aan een – ik doe even de Betafence-versie – ‘groene draad’ doorheen ons HR-beleid om een gemeenschappelijke strategie te realiseren.”
De groep Betafence is een van de bedrijven die Pinsight® gebruikt.

Pinsight® i.p.v. buikgevoel
Waar HR lang de discipline bleef die buikgevoel een grote rol gaf, beginnen objectivering en de meerwaarde van een onderbouwde HR-ondersteuning stilaan terrein te winnen. Johan Lauwers, Managing Consultant CPM: “Van overal voelden ook wij de nood aan modernisering van de objectieve tools in development en assessment. Vanuit die motivatie waren we actief betrokken bij de ontwikkeling van Pinsight®. Pinsight® is een heel mooi voorbeeld van een gesofisticeerde, online HR-tool die technologie slim gebruikt. Ons vermoeden wordt bevestigd dat een dergelijke onderbouwde aanpak vertrouwen schept en dat is belangrijk.”

Deelnemers enthousiast 
Pinsight® is een gestandaardiseerd, uniform assessment-instrument waardoor internationaal actieve ondernemingen zoals Betafence over de hele organisatie dezelfde HR-meetlat kunnen gebruiken. Steven op ’t Roodt: “Daardoor kunnen we lokaal gefundeerd advies geven over zowel aanwervingen als promoties, omdat we weten welke capaciteit we wel en niet in de groep hebben.”
Deelnemers aan een Pinsight®-assessment hebben het steevast over de hoge face validity ervan, zij appreciëren de realiteitsgraad van het platform. Steven op ’t Roodt: “Pinsight® schotelt de deelnemers een drie uur durende realistische werkervaring voor waarop verschillende oefeningen geënt zijn. Mensen zitten tijdens het assessment aan hun desk, achter hun computer, met hun telefoon enz. Ze zijn daarover heel enthousiast, precies omwille van de reële context. Het opzet en de outcome zijn heel herkenbaar. Pinsight® biedt een ideale tool aan zij die willen werken aan hun zelfontwikkeling.” 

Relevante informatie op elke plant
Een instrument waarvan je de taal met één muisklik aanpast, waarvan alle resultaten in de cloud staan, waardoor de informatie toegankelijk is waar ze dat moet zijn en waardoor er niets verloren gaat ... het lijkt de logica zelve, een logische evolutie in technologisch welvarende tijden, maar in HR is het toch redelijk revolutionair.
Johan Lauwers: “Pinsight® biedt de mogelijkheid om te vertrekken vanuit businessstrategieën. Het programma levert een duidelijk en helder rapport, alsook een helder overzicht van de ontwikkelbehoeften en adviezen.”
Steven op ’t Roodt: “In een groep als Betafence hebben de lokale HRM’s dankzij Pinsight® dezelfde relevante informatie beschikbaar. Zeker in kleinere plants is een onderbouwd HR-beleid immers niet altijd vanzelfsprekend. Dit geeft de lokale HRM een eenduidige en overzichtelijke basis waarop ze hun beslissingen kunnen nemen.” 

Pinsight® is een voorbeeld van de nieuwe generatie HR-software, het is snel en flexibel, adjectieven die al langer evident zijn voor veel processen binnen een onderneming. Nu vinden ze stilaan dus ook hun weg naar HRM. 
 
Pinsight® biedt een ideale tool aan zij die willen werken aan hun zelfontwikkeling.
Steven op ’t Roodt Betafence
“De kandidaat krijgt met Pinsight® zijn resultaten zéér snel, binnen de 48 uur. En voor het bedrijf is het voordeel dat alles via het web gebeurt.”
Luc Vandenbroucke Vandenbroucke Solutions bvba
“Ik zie in Pinsight de link tussen de strategie van de organisatie en hoe je de mensen van de organisatie kan meenemen in die ontwikkeling.”
Guy Mermans Smurfit Kappa Van Mierlo Offset Packaging

Blijf je graag op de hoogte van al ons nieuws?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u vandaag in op onze blog en ontvang 1x per maand onze laatste blogposts in uw mailbox !